2012-09-02 15:00:01• hírek • Szatmár.ro

Kántorok továbbképzője

A nagyszokondi Szent Ignác lelkigyakorlatos központban találkoztak az egyházmegye kántorai augusztus utolsó, és szeptember első napján.

Két napos továbbképzőre hívták egybe a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye kántorait és kántorképzős diákjait augusztus 31-én és szeptember 1-jén. A rendezvény már sokadik éve ad lehetőséget a kántoroknak a hiányosságok pótlására, a fejlődésre, de a társaikkal való találkozásra, és az egymás közötti eszmecserére is.

Idén, Kristófi János, a nagyváradi székesegyház karnagya és orgonistája, a Partiumi Keresztény Egyetem docense, a Nagyváradi Állami Egyetem orgona tanszékének óraadó tanára volt a meghívott előadó. A liturgia egyik fő mozzanata, az evangélium előtti Alleluja énekléséről tartott bevezetőt és gyakorlati bemutatót, majd az ugyanezen liturgikus helyen levő traktusról beszélt. Ezek mellett, szóló énekekre, valamint a liturgia más részeire - Intoritusra, Communiora - is rátért, és mindegyik esetében el is gyakorolta a kántorokkal a frissen megtanultakat.

A találkozó központi részét tehát az előadások adták, de péntek este hat órától Ft. Ágoston Ferencz krasznabélteki plébános, az egyházmegyei pasztorális tanács liturgika és egyházzene munkacsoportjának felelőse mutatott be szentmisét a nagyszokondi templomban, ezek mellett pedig jutott idő a beszélgetésekre is.

A kántorok továbbképzője minden évben igyekszik plusszal szolgálni az elméletre, énektudásra és technikára vonatkozóan, és ennek idén is nagyszerűen megfelelt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: